Саопштења

САОПШТЕЊЕ 06.09.2019

Поштовани суграђани, на основу припремљених пројеката локалној самоуправи на чијем челу је Српска напредна странка у Горњем Милановцу је посредством председника Александра Вучића, Владе републике Србије и ресорних министарстава у предходних неколико седмица додељено више од 70 милиона динара. Учешћем у пројекту „Реформа пореза на имовину“ сврстани смо као друга општина у целој Србији по успешности ажурирања евиденције пореза на имовину на основу чега смо добили више од 32 милиона динара. Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић потписао је уговор са Министраством трговине, туризма и телекомуникације за изградњу „Визиторског центра Рудник – центар развоја туризма рудничког краја“ у износу од 10 милиона динара. Од Mинистарства без портфеља задуженoг за иновације и технолошки развој на основу пројекта „Набавка и уградња опреме за напуњеност контејнера“ добили смо више од 27 милиона динара. Од Филмског центра Србије за дигитализацију биоскопа добили смо 2 милиона динара а Министарство за културу и информисање подржало је пројекат „Сабор народног стваралаштва Србије“ са 500 хиљада динара.

Евидентна су улагања у реновирање школа, Дечје установе „Сунце“, у реконструцију Опште болнице, у путну инфраструктуру како у селима тако и у граду, у реконструкцију водовода и канализације, улагања у туризам и спорт, у енергетску ефикасност и екологију.

Планом израде пројеката по којима смо добили ова средства имали смо у виду све сегменте којима се побољшава квалитет живота наших суграђана.

После свих ових постигнутих резултата такозвана опозиција (политичари у покушају који су од чланства у радикалној странци стигли до Бошка Обрадовића, пропали политичари ЛДП-а и бившег ДОС-а, неких који су обмањивајући грађане дошли до одборничких мандата, локални тајкуни и наркодилери) која броји од 10-20 са све кибицерима, поставља питање да ли треба да се улаже у напредак Горњег Милановца и зашто ми уопште конкуришемо за средства од Републике Србије. Од свих до сада изговорених глупости, бесмислица и лажи ова је најневероватнија.

Оно што они нуде су протести, штрајкови, насиље, набијање на колац, затирање семена, силовање, долазак на власт путем застрашивања и претњи одборницима, долазак на власт путем насиља мимо избора као и продавање интелектуалне магле.

Ми ћемо и даље марљиво радити на побољшању квалитета живота наших суграђана.

Поштовани суграђани, захваљујемо Вам на огромној подршци коју ћемо одговорним и поштеним радом оправдати и вишеструко вратити.

Информативна служба Општинског одбора
Српске напредне странке Горњи Милановац