Вести

Обновљен возни парк Јавног предузећа за изградњу

Возни парк Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милaновац од данас је богатији за једно ново возило. У питању је субвенција од стране локалне самоуправе, а реч је о најновијој  генерацији трактора италијанског произвођача са најсавременијом опремом. Кључеве је  предао Дејан Ковачевић, председник општине.

dejan kovacevic sns

-Општина Горњи Милановац у свом саставу има два јавна предузећа, ЈКП„Горњи Милановац”  и Јавно предузеће за изградњу и ми настојимо да сваке године подједнако улажемо у нову механизацију  поменутих предузећа како би они  пружали још квалитетније услуге из области свог деловања. Предали смо кључеве трактора који је мултифункционалан. Поред чишћења снега, трактор је опремљен за тарупирање као и за чишћење озиданих речних корита што је до сада било теже изводљиво. Што се тиче даљих улагања, у најави је још једна субвенција за ЈП за изградњу односно набавка камиона  који ће стићи у јулу месецу- рекао је Ковачевић.

Циљ локалне самоуправе јесте да куповином квалитетне механизације не само олакша рад и поспеши квалитет услуга које јавна предузећа пружају, већ и да их што више оспособи да самостално обављају све послове из својих делатности. Тиме ће се брже, лакше и јефтиније одрађивати добар део послова, објаснио је Ковачевић и уједно захвалио запосленима на раду, залагању и посвећености .

dejan kovacevic sns

-Са јако малим бројем људи доста тога ЈП за изградњу успева да уради. Посебно када је у питању одржавање путних праваца, како категорисаних тако и некатегорисаних. Они са својом оперативом успевају да ураде комплетне радове на насипању и копање канала. У питању су десетине а можда и стотине километара. То је велики посао. Наравно уз све то, чишћење снега је велики изазов јер се никада не зна каква ће зима бити, али оператива је  спремна – додао је Ковачевић.

Бранко Миличић извршни директор у ЈП за изградњу захвалио је општини на субвенцији  и истакао да ће са новим трактором  рад на терену бити бржи, ефикаснији и бољи.

-Ми у нашем возном парку имамо 4 скипа, 6 камиона и од данас и три трактора. Нови трактор ће пре свега имати намену у раду на одржавању банкина, чишћењу речног корита али и чишћењу у зимским условима . Увек нам недостаје да подмладимо возни парк, млађим и савременијим машинама чиме поспешујемо квалитет рада  – наглашава Миличић.

dejan kovacevic sns

За воланом новог трактора наћи ће се искусни дугогодишњи радник овог предузећа Радојко Сретеновић ,који је кратко упоредио карактеристике новог возила са тракторима које је до сада возио у предузећу.

dejan kovacevic sns

-Постоје велике разлике. Трактор који је стигао је доста савременији, лакши је за рад. Имаћемо доста већи учинак. Ефикаснији је и прецизнији и лакше су му команде, прегледнији је. Од опреме поседује већ поменути таруп и четку за прање речних корита , има мултипрактичну кабину, додатно седиште а и климатизован је – рекао је Сретеновић.

Осавремењавањем возног парка Јавно предузеће за изградњу знатно ће унапредити свој рад.

Извор: ГМ ПРЕСС