Вести

Са првим данима пролећа почињу инфраструктурни радови

У великој сали Општине Горњи Милановац одржана је педесетосма седница општинског већа.  Већници су између осталог, разматрали предлог Решења о распореду дела средстава намењених за одржавање саобраћајне инфраструктуре локалних, некатегорисаних путева и улица.

– Улица Господар Јевремова и Господар Јованова су две улице које јако дуго чекају на асфалтирање. Ми нажалост нисмо успели да решимо све имовинске односе у том делу, али се надам да ћемо док не почну радови на тим улицама то успети да урадимо. После ових решења са данашњег већа,  расписујемо јавне набавке и очекујем да ћемо са првим данима пролећа почети радове на асфалтирању ове две улице. Поред ове две улице, радићемо комплетан део Корчагиновог насеља, то је потес око и изнад компаније „Папир Принт“ који такође чека на асфалт 30-так година. Такође, радићемо Ломину улицу на Руднику и улицу од семафора ка ОШ „Десанка Максимовић“ Милутина Тодоровића Жице, које је у јако лошем стању, због пуцања инсталације. Променићемо комплетне инсталације испод улице и урадити два слоја асфалта, како не бисмо имали проблема са инфраструктуром када уђемо у реконструкцију ОШ „Десанка Максимовић“ – изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

dejan kovacevic sns

На овој седници нашло се 18. тачака дневног реда, а све су једногласно усвојене. На реконструкцију поменутих улица, као и насеља чекало се дуги низ година. Њиховом комплетном реконструкцијом не само да ће бити задовољни наши суграђани  који живе у поменутим улицама, већ ће њихова реконструкција допинети лепшем и модернијем изгледу града.

Извор/ГМ ПРЕСС