Вести

Започета градња новог вртића у Горњем Милановцу

У Горњем Милановцу данас је положен камен темељац за изградњу новог вртића код бивше конфекције „Рудник“ у Невадама. У питању је трећи објекат Предшколске установе „Сунце“ који је од великог значаја за малишане и њихове родитеље са подручја милановачке општине. Камен темељац су положили министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

dejan kovacevic sns

– Два велика пројекта које општина Горњи Милановац финансира из сопствених средстава су затворени базен и још значајнији пројекат дечији вртић, капацитета 250-оро деце. Вредност ове инвестиције је близу 501.000.000,00 динара са ПДВ-ом. Поред самог објекта вртића, имаћемо и два дечија игралишта и велики паркинг. Ово ће бити један посебан комплекс за нашу децу. Када завршимо овај објекат, започећемо реконструкцију постојећег објекта, што нисмо могли да покренемо док не изградимо нове капацитете. Са овим капацитетима, потпуно ћемо избрисати листу чекања, на којој је ове године остало 150-оро деце. Захваљујем се господину Мартиновићу који ће испратити овај наш пројекат у име Владе Републике Србије. Да Влада Републике Србије и председник Александар Вучић нису препознали општину Горњи Милановац, као општину која има велики развојни потенцијал и да нису уложили огромна средства и у приступну саобраћајницу, и у Општу болницу чије ћемо реконструисање наставити у овој години, ми не бисмо могли да из сопствених средстава изградимо ова два капитална пројекта – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

dejan kovacevic sns

Овом приликом министар Мартиновић је изјавио:

–  Ово је јако важна инвестиција за Горњи Милановац, 250-оро деце моћи ће да се смести у нови објекат, што значи да листе чекања за упис деце у вртић у Горњем Милановцу више неће бити. То је на трагу политике коју води председник Републике Србије Александар Вучић и целокупна Влада Републике Србије, а то је важност инвестирања у децу. То се показало као најсигурнија и најбоља могућа инвестиција. Што будемо имали више деце, имаћемо сигурнију будућност за нашу државу и за наш народ. Објекат ће бити изграђен по најсавременијим стандардима, имаће најсавременију кухињу, собе за смештај деце и вешерницу. Деца ће имати најбоље могуће услове како за игру, тако и за учење – истакао је Мартиновић.

dejan kovacevic sns

Извођач радова на изградњи вртића је Компанија „Јадран“ која изводи радове и на изградњи затвореног базена. Очекује се да ће нови вртић бити завршен до краја године, када ће примити и прве малишане.

Извор: ГМ Пресс