САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА СО ЈАДРАНКЕ ДОСТАНИЋ

Поводом недавног оглашавања Председника општине Милисава Мирковића , а зарад потпуног и истинитог информисања јавности издајем следеће саопштење

 

Као одговорној председници Скупштине општине свих одборника бираних вољом грађана општине Горњи Милановац нејасно ми је зашто Милисав Мирковић користи функцију председника Општине да преко медија напада Српску напредну странку којој припадам. Тачна је тврдња Председника општине да нема надлежности по питању формирања Општинске изборне комисије, чуди ме само зашто уопште даје било какве коментаре по том питању.

Предлоге за чланове Општинске изборне комисије достављају одборничке групе Комисији за кадровска, административна и мандатно-имунитетска питања, а Комисија доставља предлог председници скупштине општине да би се уврстили у дневни ред заседања. Када ће одборничке групе достављати предлоге не одлучује председник скупштине већ оне саме. Састав Општинске изборне комисије од када сам на челу Скупштине општине мењан је у зависности од формирања и бројности одборничких група. Тренутно одборничка група „Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије (СПС) Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС), Покрет за општину Горњи Милановац“ има више од половине чланова у сталном саставу ОИК, што је супротно закону.

Састав комисије мора бити у складу са законом. Што се тиче поступка који се водио код Агенције за борбу против корупције, а који су неки прокренули, обавештавам Председника општине Милисава Мирковића, а и целокупну јавност да сам добила закључак Агенције којим се обуставља поступак обзиром да нема елемената за сукоб интереса. Подсећам председника да је закључак стигао скоро пре годину дана, да је коверат био отворен када је стигао до мене, иако је на њему писало „лична достава“. Да би све ове тврдње биле поткрепљене агументима у прилогу саопштења је и  скенирани закључак Агенције за борбу против корупције.

 

После свега изнетог намеће се питање да ли је Председник општине као налогодавац буџета у сукобу интереса, обзиром да је његова супруга госпођа Мирјана Мирковић директор Туристичке организације општине Горњи Милановац?

 

 

 

 

 

У Горњем Милановцу, 25.02.2016. године

Закључак Агенције за борбу против корупције стр. 1.
Закључак Агенције за борбу против корупције стр. 2.