Екологија није јефтина политика самозваних стручњака за коју се хватају као дављеници за сламку спаса

Као и небројано пута до сада удружење грађана које себе назива „Млади Милановца“ коју чине неколицина људи који су по потреби странка Руса, прилепак предходних владајућих коалиција и Зеленовићеви пулени  на челу са Кристином Милошевић доказали су да је једина политика коју нуде  мржња према првенствено председнику државе Александру Вучићу, а на локалу према председнику Дејану Ковачевићу и свим одборницима СО Горњи Милановац замазана са темом екологије. Константне претње одборницима СО који су изабрани огромном већином наших суграђана да ће бити на којекаквим листама за острел, да им се приписује  да уништавају нечије здравље, будућност и земљу због нечега  о чему се још није ни одлучивало на скупштинском заседању су политика застрашивања.

Информације о истраживањима су постојале и док су појединци из овог удружења били на власти. Очигледно да их тада није интересовала заштита животне средине, али  због немогућности да се поново врате на власт зато што их народ неће,  напрасно постају поборници екологије за  коју сваки нормалан човек залаже. Али екологија се не брани насилним уласком у институције са моторном тестером, заштита животне средине  се не брани позивањем на линч и прављењем листа за одстрел, здраво друштво  се не брани подржавањем криминала, здрав живот  се не брани дистрибуирањем опојних супстанци, високе моралне вредности  се не бране  дељењем новчаних средстава на телефонским седницама својим брачним друговима, здрав разум се не брани забраном асфалтирања регионалних путева, економски развој се не брани затварањем рудника. Екологија није јефтина политика самозваних стручњака  за коју се хватају као дављеници за сламку спаса јер је народ небројано пута показао у кога има поверење а кога неће. Приписивање одговорности за уговоре са страним компанијама које су потписали  представници  бивше власти је чиста замена теза и тражење кривца у Александру Вучићу и представницима Српске напредне странке на локалу које предводи Дејан Ковачевић.

Српска напредна странка  се одговорно бави свим сегментима друштвеног живота па и екологијом што се може на сваком кораку видети кроз изградњу фабрика за пречишћавање отпадних вода, кроз чишћење дивљих депонија које су годинама загађивале животну средину, кроз изградњу мрежа канализације на целој територији Србије, кроз одржавање јавних површина како у градовима тако и на сеоском подручју, кроз примарну селекцију отпада, кроз одржавање и изградњу депонија, кроз пројекте за котларнице на биомасу.

И у будућности ћемо се конкретним делима и вредним радом залагати за здраву животну средину и боље услове за живот свих наши суграђана а демагогију и застрашивање препуштамо другима.