Саопштење: Драган Ђорђевић је у време када је био у извршној власти имао пет плаћених функција

Одборник у новом сазиву СО Горњи Милановац, искључени члан партије која му је омогућила у време двадесетогодишње  власт пет плаћених функција које су се  плаћале из буџета општине, неко ко је у време вршења власти тужио општину и добио милионске износе на име одборничких  паушала од 2008. до 2012. године исплаћене из буџета општине, неко ко још води спор са општином такође за милионски износ, Драган Ђорђевић поставља питање садашњој власти:“ Како се троше наше паре?“. Да ли је у питању накнадна грижа савести, жал за изгубљеним  или нешто друго нећемо коментарисати.

Инвалидски пензионер од 2006. године, у овој 2020. години после недавно одржаних избора на којима је Српска напредна странка добила поверење преко 50% наших суграђана, напрасно добија жељу да спасе општину Горњи Милановац са својим саборцима из ГГ, при том мислећи да су наши суграђани тако кратког памћења, да су заборавили како се и шта радило у предходном периоду.

Подсећамо наше суграђане да је одборник Драган Ђорђевић у време када је био у извршној власти имао пет плаћених функција, да је са тих функција могао и морао много тога да уради за њих, али није, осим што је уредно сваку функцију наплаћивао и наравно примао инвалидску пензију. Најзначајније функције  које је обављао у неколико мандата је заменик председника СО, функција  председника Комисије за планове и председника  Савета МЗ Горњи Милановац. У то време МЗ Горњи Милановац је била као једно мало ЈП са својим буџетом од око 20 милиона динара у којој су поред председника МЗ Драгана Ђорђевића накнаду за свој рад примали и сви чланови Савета МЗ по свакој одржаној седници. МЗ је поред ЈП за изградњу општине Горњи Милановац, асфалтирала улице, радила тротоаре, бавила се свим инфраструктурним радовима са средствима буџета општине, имала у свом финансијком плану све позиције као и свако ЈП. Најзанимљивија позиција у том финансијком плану је накнада за управне и надзорне одборе из које се у ствари исплаћивала накнада за рад како председника МЗ Драгана Ђорђевића тако и свих чланова савета МЗ, као и позиција репрезентације, позиција за информисање, потрошни материјал, телефоне и све друге. МЗ је имала и своје запослене који су уредно примали зараде и као и у неким другим установама примљени по родбинској линији партијских и коалиционих партнера.

Подсећамо суграђане да је изградња аутопут „Милош Велики“ односно деоница Коридора 11 од Обреновца до Прељине започела 2010. године. Одборници  Српске напредне странке на челу са тадашњим народним послаником у Скупштини Републике Србије Дејаном Ковачевићем  још 2012. године као опозициони одборници   су инсистирали на томе да се започне са изградњом приступне саобраћајнице која би општину Горњи Милановац и њене привреднике повезала са аутопутем. На жалост као и многе друге добре предлоге тадашња власт није разумела или није хтела да разуме. Кључни проблем тадашњој власти је била траса будуће приступне саобраћајнице, требало је усагласити разне личне интересе, помирити непомирљиво а сачувати власт од евентуалних раздора по сваку цену. Постојале су три опције за трасу приступне саобраћајнице, једна од опција, најгора могућа је била и она коју је заговарао Драган Ђорђевић са својим истомишљеницима у тадашњој власти је траса која од уласка у Горњи Милановац са магистралног пута Е-763 поред ЈКП иде Железничком улицом поред објекта ДУ „Сунце“, пресеца главну улицу Кнеза Александра, пролази поред ОШ „Момчило Настасијевић“ и уз Ивички поток иде према Клатичеву где се прикључује на регионални пут према Такову све до прикључка на аутопут. Практично би то значило увођење тешког саобраћаја у сам центар града.  Зашто је та опција била једина и најбоља за Драгана Ђорђевића и његове истомишљенике, зато што се на тој траси налазе парцеле у њиховом  власништву за  које би изградњом приступне саобраћајнице обезбедили  позамашну своту новца. Демагогију  коју  Драган Ђорђевић  кроз медије и на скупштинским заседањима као неку мантру понавља о изградњи приступне саобраћајнице је уствари само покушај као и много пута раније да на лицемеран начин прикрије све своје бахатости, саможивост и користољубље стави под тепих и баци у заборав што му наравно овог пута неће поћи за руком.

Представници Српске напредне странке ће и даље марњиво и одговорно радити у интересу наших суграђана уз огрому подршку председника Александра Вучића који  несебично помаже развој општине Горњи Милановац.