Саопштења

Саопштење OO СНС Горњи Милановац 12.01.2016

Српска напредна странка, највећа и најодговорнија политичка организација поштује одлуке надлежних институција и неће коментарисати одлуку Основног јавног тужиоца у Горњем Милановцу о одбацивању кривичне пријаве због пропасти 47 тона детерџента из робних резерви општине Горњи Милановац.
Међутим, због одговорности према грађанима општине Горњи Милановац чија је јавна имовина у вредности преко 7 милиона динара несумњиво пропала, а о којој је дужна да се стара општина овим путем ћемо надлежнима поставити неколико питања.
1. Да ли ће општина као оштећена обзиром да су њене робне резерве пропале уложити приговор на овакву одлуку надлежног јавног тужиоца?
2. Да ли ће надлежни у општини учинити било шта да се утврди које лице је у време пропасти детерџента било задужено за робне резерве и да ли ће против тог лица предузети дисциплинске мере?
3. Шта ће општина Горњи Милановац предузети да у будућности не дође до овако великих штета на имовини свих грађана и да ли ће у вези са тим коректно сарађивати са Министарством финансија?

Надамо се да ће медији због важности и висине штете наставити да прате ову тему која се тиче свих грађана и пореских обвезника општине Горњи Милановац јер је то њихов новац. Такође се надамо да ће поједине телевизије објективно извештавати о овом и сличним случајевима јер то није хир Српске напредне странке и председника Општинског одбора у Горњем Милановцу Дејана Ковачевића већ општи интерес свих грађана наше општине.

У Горњем Милановцу, Информативна служба СНС
12.01.2016