Вести

Борба за истину, не удар на независно новинарство

Дејан Ковачевић, председник председник ОО СНС ГМ и општине Горњи Милановац одржао је данас конференцију за новинаре поводом тужбе коју је поднео против Небојше Савића одговорног уредника Таковских новина, Љубише Јовановића и НИП Таковске новине.

Овом приликом Ковачевић је рекао да је тужбу поднео због изнетих неистина и лажи а не због пренетог текста који је издао неког други већ због ауторског текста и изјаве једне политичке групације.

-Моја одлука да поднесем тужбу протумачена је као удар на назависно новинарство, на један независни лист који постоји 60 година. Сматрам да се неко чија је супруга одборник опозиције не може називати незавинсим новинарем, нити неко ко потписује саопштења опозиције или једне политичке групације да прича о објективном новинарству. Или сте новинар или политичар. Ја немам ништа против ни незавинсих новинара ни медија али имам против лажи и медија којима је лаж главна ствар.

Ковачевић каже да је у тексту који је објављен у последњем броју Таковских новина као главна тема апострофиран  износ од милион динара, али да је новац  у овом случају у другом плану. Каже да је у првом плану је истина.

-Желим  на суду да докажем истину, да не остане забележено у једном јако значајном медију у Горњем Милановцу да је Дејан Ковачевић радио некакве махинације, трошио новац грађана Горњег Милановца на начин који није дозвољен, нећу да та хипотека остане иза мене, нећу да ту хипотеку носе сутра моја деца. Што се тиче износа од милион динара врло радо ћу их поклонити удружењу које се бави побољшањем услова  живота деце са сметњама у развоју.

Иначе, Ковачевић је тужбу поднео у својству физичког лица са циљем да се докаже истина, а без намере како је нагласио да на тај начин угаси Таковске новине.