Вести

Дан војске обележен у милановачкој касарни “Војвода Радомир Путник”

Поводом Дана војске извршена је свечана смотра војника и старешина Центра за обуку везе и информатике у касарни „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу. Свечаности су присуствовали председставници локалне самоуправе, бивши команданти  јединице, представници Полицијске станице, свештенство црквене општине, директори, власници и челни људи  јавних и приватних предузећа, институција, установа  и удружења .Обраћајући се присутнима потпуковник Ненад Дражинац, командант гарнизоног места честитао је војницима празник, подсетио на велики историјски датум  23. април 1815. године када је донета одлука о подизању Другог српског устанка што је представљало прекретницу у стварању модерне српске државе и војске.

srpska napredna stranka gornji milanovac

-Данас када прослављамо 208 година од Другог српског устанка и постојања српске војске прилика је да се сетимо ко смо и одакле смо и куда идемо,да видимо шта смо ове године И године иза нас , од празника до празника, од сећања до сећања, учинили да будемо вреднији, бољи, оспособљенији и поноснији. Уз огроман рад и залагање сваког од вас појединачно од тек примљеног професионалног војника до вас који за пар месеци одлазите у заслужену пензију , мењали смо себе, мењали амбијент у коме живимо али мењали и друге наоружавајући их знањем и вештином руковања савременим средствима телекомуникације и информатике  средствима којима су опремљене наше јединице, а које нам обезбеђују брз и несметан проток информације у реалном времену. То је и логично имајући у виду да је Војска Србије захваљујући огромним улагањима у наоружање и опрему, много јача него претходних година а тај тренд ће се наставити и у наредним годинама. Пратећи улагања у наоружање и опрему побољшаван је статус И стандард свих нас пре свега кроз осетнија повећања плата, а имамо чврста обећања да ће се то и наставити. – рекао је потпуковник Ненад Дражинац.

dejan kovacevic sns

Тим поводом свечаној церемонији у Касарни “Војвода Радомир Путник” присуствовао је и председник општине Дејан Ковачевић.

-Свим припадницима Војске Србије честитам Дан Војске Србије. Живела Војска Србије! Живела Србија! - том приликом рекао је Ковачевић.

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

извор: ГМ Пресс