Вести

Добро је што све више младих остаје на селу, поручио Ковачевић у Гојној Гори, Каменици и Богданици

Дејан Ковачевић, председник општинског одбора Српске напредне странке у Горњем Милановцу, и кандидат за председника опстине на предстојецим изборима, посетио је предходног викенда Гојну Гору, Каменицу и Богданицу где је разговарао са мештанима овог дела милановачке општине. Овом приликом Ковачевић је истакао да је политика Српске напредне странке у предходне 4 године  била останак и опстанак младих на селу.

- Једна од првих ствари које смо урадили била је оснивање Канцеларије за пољопривреду,  буџетом смо определили 50 милиона динара за субвенције у пољопривреди, а  већ у 2020. години смо  тај буџет повећали на  55 милиона  - рекао је Ковачевић и додао да ће се у наредном периоду буџет за пољопривреду и даље увећавати.  

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

Према Ковачевићевим речима, у предходне четири године изграђено је више од 100 километара путева у селима милановачке општине, јер је добра путна инфраструктура један од основних услова да људи остају на селу.  Ипак, Ковачевић је изразио задовољство што је доста младих одлучило да живот настави и гради управо на сеоском подручју, иако још доста проблема треба решити

- Програмом „Србија 2020-2025“ предвиђена је изградња водоводних и канализационих система у свим већим селима где је то могуће  - каже Дејан Ковачевић и наглашава - у разговору са мештанима Гојне Горе, Богданице, Каменице дошао сам до одређених сазнања  и договорили смо се да  ћемо заједно решити њихове егзистенцијалне проблеме када је у питању инфраструктура. Овом приликом разговарали смо о томе  којом динамиком реално локална самоуправа  може  градити у сваком селу, обзиром да је наша општина веома разуђена.

dejan kovacevic sns

 

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

-Порука коју сам  послао мештанима овог дела милановачке општине је да Србија убрзано напредује, да политика Александра Вучића  и Српске напредне странке  из дана у дан показује  како Србија треба да иде напред у сваком погледу  и то је циљ коме ћемо стремити у будућности – наглашава Дејан Ковачевић.

Дејан Ковачевић је посетио фабрику воде у Богданици, која је са радом почела пре неколико година али до сада није успела да добије заслужено место на тржишту, а један од разлога је недовољно изграђена инфраструктура у овом делу општине.

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

-Разговарао сам са власником и обећао помоћ за изградњу 6 километара трасе пута до саме фабрике, који ће користити  сви мештани који живе на том потезу – каже Ковачевић и додаје да ће за ту деоницу бити неопходна помоћ Републике, јер сама општина  не може тај посао да уради у току једне године.

- Драго ми је да постоје потенцијали и привредног развоја у том делу општине и што ће се у наредном периоду тридесетак мештана добити посао у овој фабрици – закључио је Ковачевић.

Фабрика воде из Богданице, биће спонзор манифестације „Сабор виолиниста“ у Прањанима и на тај начин ће бити  промовисан један добар бренд који долази из милановачке општине.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ОО СНС Г.МИЛАНОВАЦ