Вести

Година великих инвестиција, успешног рада и добре сарадње

Од укупно 49 одборника који чине сазив Скупштине општине Горњи Милановац, данашњој редовној седници СО присуствовало је 30 одборника. По усвајању записника са претходне седнице, приступило се раду по тачкама дневног реда. Одборници су упознати са програмима пословања јавних предузећа, установа из области културе и спорта као и ТО, Центра за социјални рад и Црвеног крста. С обзиром да је реч о последњем овогодишњем заседању, Лазар Николић  председник СО Горњи Милановац захвалио се одборницима на изузетној сарадњи, уједно им честитајући и предстојеће празнике и кратко је прокоментарисао радну 2023.годину.

-Што се тиче функционисања Скупштине, мислим да је она функционисала оптимално. Успоставили смо и имали смо током целе године одличну сарадњу са председником општине, општинским већем, јавним предузећима и установама, министрима, министарствима, новинарима и грађанима, тако да сам задовољан. Рад ћемо наставити истим темпом и следеће године након краћег празничног одмора који нас очекује – рекао је Николић.

Кратак коментар пословне 2023.године изнео је и Дејан Ковачевић, председник општине.

-Све што је било планирано за 2023.годину успешно смо завршили. Доста инвестиција је завршено, неке  и даље трају а неке су у завршној фази. Оно што смо дефинисали буџетом за 2023.годину, то смо успели да урадимо. Данас смо чули и планове рада јавних предузећа и установа за наредну годину. Желим свима да се захвалим на успешној сарадњи, да се сви одморе за време празника и да наставимо у 2024.години још јаче да радимо на пројектима које смо започели у општини Горњи Милановац за општи интерес свих наших грађана – истакао је Ковачевић.

dejan kovacevic sns

Ковачевић се у делу свог излагања, осврнуо и на радове на изградњи затвореног базена. Иако су били најављени за прву седмицу јануара 2024.године из оправданих разлога дошло је до кратког одлагања рока, тј. кашњења у испоруци базенске опреме (базенске технике) која је тек ових дана стигла у Милановац. Према речима извођача радова очекује се да ће радови бити завршени почетком фебруара, а ових дана извршиће се асфалтирање платоа испред базена.

Извор: ГМ Пресс