Вести

Гружани задовољни досадашњим учинком власти

У Месној заједници Враћевшница, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић јуче је одржао састанак са мештанима Горње и Доње Врбаве, Белог Поља, Горње и Доње Црнуће, Прњавора и Липовца. 

– Драго ми је да смо на овом састанку успели да лоцирамо све проблеме овог краја, мада их нема пуно. Генерално су људи задовољни свиме што општина Горњи Милановац ради. Причали смо о прошлости, али и о будућности, шта је све урађено и шта је све планирано да буде урађено. Када тражите поверење од људи, морате имати кредибилитет са свим оним што сте урадили у претходном периоду, да би вам они веровали у будућем периоду. Доста је тога урађено у МЗ Враћевшница и осталим Месним заједницима у околини, поготово на инфраструктури. Договорили смо се око градње Рзавског водовода, ми смо завршили комплетну документацију, добили грађевинске дозволе и предали то надлежном министарству. Очекујемо новац већ колико у идућој години. Наш циљ је да заједно са општином Кнић, направимо водовод који ће сва села од Грабовице, преко Доње и Горње Врбаве, Враћевшнице, Белог Поља, Црнуће, Липовца снабдети водом. Такође, планирано је да се уради рехабилитација регионалног пута, од Горњег Милановца ка Крагујевцу, с обзиром да се ради обилазница око Крагујевца. Ми ћемо се надовезати на ту обилазницу како бисмо успели да рехабилитујемо коловоз од Крагујевца ка Милановцу. План је да се у наредне две, три године и то заврши – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац. 

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

На састанку је такође покренуто питање аутобуског саобраћаја на линији од Горњег Милановца до Крагујевца, који већ неко време није био у функцији.

– Предузели смо кораке које је требало да предузмемо. Битно је да грађани знају да је то међуопштински саобраћај, општина није та која некоме даје дозволу. „Аррива“ је имала дозволу од Министарства саобраћаја и инфраструктуре, самостално је престала да вози ту линију. Сада смо покренули поступак пред надлежним министарством, да се њима укине дозвола, како би други превозник могао да добије дозволу односно „Аутопревоз“ из Чачка, који ће упоставити линију. Надам се да ћемо тај проблем решити до Нове године – додао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

На територији општине Горњи Милановац решен је проблем канализације, преко 500.000.000 динара је уложено у тај пројекат. Урађена је примарна канализација у Враћевшници, такође одобрен је и пројекат за пречистач. Следеће године очекује се реализација овог пројекта као и укључивање домаћинстава, тако да ће се квалитет живота у Враћевшници подићи на један много виши ниво – закључено је на састанку, коме је присустовао и народни посланик Владимир Ђукановић.

Извор: ГМ Пресс