Вести

Ковачевић са аташеом за културу амбасаде Аустрије

Аријан Фајкс, директор Аустријског културног форума и аташе за културу амбасаде Аустрије, посетио је данас Горњи Милановац са циљем да се унапреди сарадња између милановачких установа културе и Аустријског културног форума. Њега је најпре дочекао председник општине, Дејан Ковачевић, након чега се упутио у Дом културе где су га представници Културног центра информисали о раду, плановима и могућностима ове институције.

- Ми већ имамо лепу сарадњу са организаторима реге фетивала “Natural Мystic” који се одржава у Горњем Милановцу, а видео сам и какве професионалце имате у установама културе и сигуран сам да ћемо направити добру међусобну сарадњу. Жеља нам је да понудимо програм Аустријског културног форума и ван Београда. То су музички и филмски програм, као и изложбе. Мислим да ће то за Горњи Милановац, град културе и историје, бити одлично – рекао је Адријан Фајкс, директор Аустријског културног форума.

Драган Арсић, директор Културног центра, подсетио је овом приликом да КЦ ГМ већ има развијену међународну сарадњу и да ће наставити у том смеру и са Аустријским културним форумом.

- Као што знате, у Међународним бијенале уметности минијатуре учествовало је доста аустријских уметника. Такође смо имали ту част да су музичари из Граца, из чувене аустријске џез школе, наступали у нашем граду. Ово је прилика да појачамо наше конекције и да, као и увек, засијамо у најбољем могућем светлу – поручио је Драган Арсић, директор Културног центра Горњи Милановац.

Након обиласка Дома културе, Фајкса је дочекао Александар Марушић, директор Музеја рудничко-таковског краја, а потом је отишао на Рудник, где је посетио Дом културе „Војислав Илић“.

dejan kovacevic sns