Вести

Мештани горњих села најзадовољнији улагањем у пољопривреду

Дејан Ковачевић, кандидат за председника Општине Горњи Милановац и председник ОО СНС посетио је јуче месне заједнице Срезојевци, Брезна и Бершичи. У разговору са пољопривредним произвођачима истакнуто је да су најзадовољнији одлукама  општине да се формира аграрни буџет.

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

„Аграрни буџет ће у наредном периоду бити сваке године за 10 % већи, како би за наредне четири године могао да достигне бројку од преко 70 милиона годишње“ – рекао је Ковачевић.

Према његовим речима, улагање у аграр и у инфраструктуру на сеоском подручју биће главни циљ Српске напредне странке и у наредном периоду.

„Аграрни буџет и Канцеларија за пољопривреду пружили су пун допринос развоју превашодно малих сеоских домаћинстава која су већ сада прерасла у средња, а надамо се да ћемо формирањем задруга у селима добити и озбиљне пољопривредне произвођаче који ће моћи да, поред пласмана основних сировина, раде и целокупну прераду, како бисмо добили готов производ и тако повећали цену њиховог рада“ – истакао је Ковачевић.

dejan kovacevic sns

 

dejan kovacevic sns

Он је навео пример почетне производње која подразумева само продају  кромпира. 

„Ако немате финални производ од тог кромпира, ви не можете постићи велику цену. Удруживањем у задругарство и долажењем до финалног производа, повећаћемо и цену рада наших пољопривредних произвођача“- рекао је за у разговору са мештанима овог дела општине Дејан Ковачевић, кандидат за председника општине и председник ОО СНС.

 

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ОО СНС Г.МИЛАНОВАЦ