Вести

Министар Томислав Момировић у посети Прањанима

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, посетио је данас Прањане  и обишао радове на путној инфраструктури у овој варошици. Овом приликом исказао је велику захвалност и задовољство што се нашао у једном историјском месту од великог значаја, како за шумадијски крај, тако и за целу Србију.

dejan kovacevic sns

-Ми данас градимо пут од 25 километара, 30 милиона евра је уложено у њега. Двеста педесет хиљада евра улажемо у пут од Прањана до аеродроме, 700 метара тротоара се тренутно ради овде у варошици, али то је тек почетак, праве ствари долазе касније, инфраструктура је само предуслов да се место развија – рекао је министар Томислав Момировић.

Министар Момировић је рекао да му је изузетно драго што на подручју Прањана живи велики број породица са троје и више деце и да ће држава увек бити уз њих и да могу да рачунају на њену безусловну подршку.

dejan kovacevic sns

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић захвалио се председнику Републике Србије Александру Вучићу и министру Момировићу што су препознали Горњи Милановац као град развоја и што су дали шансу да се изгради боља будућност за све његове грађане.

-У Горњем Милановцу се никада оволико није улагало у инфраструктуру. Од проласка аутопута “Милош Велики”, до свих пројеката које је до сада радила држава, морам да поменем неке од најзначајнијих, првенствено онај од Шилопаја до Горњег Милановца, такође овај правац у Прањанима, затим пут од Такова до аеродрома. Огромна средства се одвајају како за инфраструктуру, тако и за здравство. Раде се путеви, Општа болница се реконструише, урадили смо две школе, реновирају се сеоске амбуланте – истакао је председник општине Дејан Ковачевић.

Према речима министра Момировића и председника општине Дејана Ковачевића ово није крај инфраструктурних улагања на територији општине, јер су за септембар најавили изградњу обилазнице око Горњег Милановца, а убрзо након тога радове на кружном току код Идее.