Вести

Министарка Вујовић данас обишла радове у улици Младена Жујовића

Министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић данас је посетила општину Горњи Милановац и овом приликом је заједно са Дејаном Ковачевићем, председником наше општине, обишла радове на постављању комплетне канализационе мреже у улици Младена Жујовића. 

– Захваљујем се министарки Ирени Вујовић на разумевању за општину Горњи Милановац, Влади Републике Србије, а наравно и председнику Александру Вучићу који је и започео пројекат канализација, не само на градском већ и на сеоском подручју. Општина Горњи Милановац, после обимних радова који су изведени биће једна од ретких која ће имати покривеност канализационе мреже на самом подручју града преко 90%. Поред тога, први пут радимо канализације на сеоском подручју, у Враћевшници, на Руднику, у Прањанима. У плану су нам и Таково и Брђани. То су велика села, у којима можемо да групишемо људе и можемо да урадимо канализацију. Постоје села у којима то физички није могуће извести, с обзиром на то да је општина Горњи Милановац на 90% своје територије руралног типа и да су нам куће „раштркане“ по брдима, тако да то није реално урадити. Где год имамо насељена места, која имају улице, ми ћемо ту довести канализацију. Изузетно смо захвални на издвојеним великим средствима за нашу општину јер без Ваше помоћи не бисмо могли ово сами да урадимо и хвала Вам још једном у име грађана општине Горњи Милановац – изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

Ово је само још једна у низу локација где се врше радови на постављању канализационих мрежа на подручју општине Горњи Милановац, а коју је посетила министарка Вујовић.

– Пре свега желим да се захвалим свим грађанима који су данас овде са нама из општине Горњи Милановац, наравно и председнику општине на доброј сарадњи. Желим да истакнем да је улица Младена Жујовића, у којој се налазимо данас, једна од улица која је потпуно покривена најсавременијом опремом и у којој је урађена канализациона мрежа. То је једна од 8 улица која је била у плану да се уради, дакле скоро 15км канализационе мреже је сада покривености, а вредност је преко 300.000.000 динара. Као што смо чули и од председника општине и сеоски део ће бити обухваћен. Када се заврше сви радови у централном делу, Горњи Милановац ће бити општина са покривеношћу канализационе мреже преко 90%, што је свакако по европском стандарду. Ми у Министарству пратимо визију председника Александра Вучића, али и Владе Републике Србије и наравно да ћемо наставити са још улагања у Горњи Милановац као и са још добрих пројеката. Ово свакако није једини пројекат. Морам да подсетим, када говоримо о заштити животне средине, Горњи Милановац је једина општина без сметлишта и дивљих депонија и да се захвалим на томе председнику општине, његовом тиму и грађанима, што чувају локације и даље чистим. Такође, њихова градска депонија је санитарна, једна од 12 у Републици Србији. Када говоримо о аерозагађењу они су такође урадили све како би поправили и унапредили квалитет живота грађана – изјавила је Ирена Вујовић, министарка заштите животне средине.

Ово није крај улагања у општину Горњи Милановац, као што је министарка Вујовић и нагласила у будућности ће бити још великих пројеката.

Извор: ГМ Пресс