Вести

НОВА РЕКОРДНА УЛАГАЊА У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА ОБЕЛЕЖИЛА СУ 2021. ГОДИНУ.

Приступна саобраћајница Горњи Милановац – петља Таково биће дугачка 9,4 км, од чега ће на деоници од ,,Тенка“ до Клатичева (прва поддеоница) бити изграђено 4,7 км  потпуноновог пута, а од Клатичева до Такова (друга поддеоница) биће реконструисан постојећи државни пут у преосталој дужини од 4,7км на којој ће бити изграђена четири моста и један надвожњак.

Процењена вредност обилазнице око Милановца која треба да буде готова до 2023.године износиће 30 милиона евра.

Важна саобраћајница дужине 25,5 км од Такова до центра варошице Прањана потпуно је пресвучена новим асфалтом, прописно сигнализационо обележена, а укупна вредност инвестиције је око 380.094.134,98 динара + пдв.

Путне везе и њихов кључни значај за развој сваког аспекта наше општине су један од главних ставки приликом креирања буџета локалне самоуправе.

Настављајући позитивну праксу из претходних година, у 2021.години асфалтирано је и изграђено преко 20 километара локалних, некатегорисаних путева и градских улица.

Премашена су инвестициона улагања из 2020.године и укупна вредност инвестиција из општинског буџета у путну инфраструктуру износе око 148 милиона динара.

Рађено је подједнако у свим месним заједницама, а 24 месне заједнице добиле су, у складу са достављеним плановима и захтевима,нове асфлатне везе. 

Долазећу 2022. годину дочекујемо и отпочињемо са још амбициознијим инвестиоционим плановима.