Вести

Нови метри асфалта у Лозњу

Планирани радови на изградњи путне инфраструктуре за ову грађевинску сезону на  подручју општине Горњи Милановац  полако се приводе крају. Данас је извршена  рехабилитација некатегорисаног пута у Месној заједници Лозањ. Укупна вредност радова на асфалтирању деонице пута дужине 570 метара је 3.539.168,40  са ПДВ-ом.

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

-Захваљујем се мештанима који су поред Општине Горњи Милановац, финансијски учествовали у реализацији овог посла у односу 3 према 1. Што значи да су за 25 % својих средстава добили некатегорисани пут у асфалту, што је реткост на територији Србије, да тако удружени са општином можете то урадити. Оно што желим да истакнем је да смо ми и поред свих великих инвестиција успели да и у наредном буџету оставимо довољно новца да можемо и у 2024.години да радимо доста путних праваца и на сеоском и на градском подручју. Овим путем позивам све заинтересоване да се јаве локалној самоуправи, како би се урадио предрачун радова да како би заједничким снагама наставили да развијамо наша села- рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац, приликом обиласка радова.

У питању је једини путни правац у овом делу села Лозањ (заселак Поповићи) који није био асфалтиран, што је данас  урађено на задовољство мештана.

dejan kovacevic snsdejan kovacevic sns

– Желим да се захвалим општини Горњи Милановац на помоћи да асфалтирамо ово што нам је остало. Народа нема много у селу, али нама који смо остали овде овај пут много значи. Захваљујем се и извођачу радова Свин д.о.о. из Горњег Милановца, као и Бранку Мартиновићу из ЈП за изградњу, који нам је много помогао – рекао је Владе Поповић мештанин Лозња.

До краје ове грађевинске сезоне преостала је рехабилитација још једног путног правца на територији наше општине.

Извор: ГМ Пресс