Вести

Обележена слава лекара у Горњем Милановцу

Свечаним сечењем славског колача у просторијама Дома здравља Горњи Милановац, обележена је слава лекара - Дан Светих врача Козме и Дамјана.  Свечаности је поред запослених у овој здравственој установи присуствовао и Дејан Ковачевић, председник општине. У име домаћина присутнима се обратио Александар Чивовић, директор Дома здравља, позивајући све раднике да следе пример Козме и Дамјана и несебично дају себе, пружајући помоћ пацијентима.

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

- Мислим да ове године имамо чиме да се похвалимо. Са једним великим задовољством, могу да кажем да смо успели после четрдесетак година да реновирамо стоматолошку службу. До сада је кроз више донација у нашу службу уложено око осам до девет милиона динара. До краја године у плану су нова улагања и додатна финансијска средства у укупном износу око дванаест милиона динара. Све радимо у циљу стварања бољих и савременијих услова, како за пацијенте тако и за запослене у нашој здравственој установи. Морам да истакнем да сам често био у прилици да будем поносан што сам на челу ове установе, поносан сам на све Вас и хвала Вам на томе. Од 158 установа примарне здравствене заштите до недавно смо били на шестом месту по квалитету рада, сада смо захваљујући раду и залагању свих запослених на високом петом месту – истакао је Александар Чивовић директор Дома Здравља Горњи Милановац.

Славу здравственим радницима честитао је и председник општине Дејан Ковачевић истичући да се у последњих пар година у Дому здравља доста тога променило, да општина улаже у здравствене установе. Овом приликом Ковачевић није желео да наброји сва улагања која су довела до сасвим другачијег изгледа ове установе чиме су створени квалитетнији услови не само за рад особља већ и за пацијенте.

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

- Општина је ове године одвојила средства и купила  шест аутомобилa за потребе служби Дома здравља. Наставићемо и даље да улажемо, а један од приоритета јесте  кровна реконструкција са дорадом поткровља, реч је о великом пројекту који ће по свему судећи бити реализован током следеће године -  рекао је Ковачевић.

 Председник је обишао просторије недавно реновиране Стоматолошке службе која је поред инвентара добила и нове апарате. Стоматолошка служба Дома здравља Горњи Милановац, реновирана је након 4 деценије.

Извор: ГМ Пресс