Вести

Одржана седма седница Привредног савета општине Горњи Милановац

У свечаној сали зграде Окружног начелства јуче је одржана седма по реду седница Привредног савета општине Горњи Милановац. Пред члановима Савета нашло се шест тачака дневног реда. Након усвајања Записника са шесте седнице, разговарало се, између осталог, о извођењу радова на изградњи приступне саобраћајнице и очекиваном року завршетка радова, као и о завршетку радова на изградњи затвореног базена и о плановима дугорочног снабдевања водом Горњег Милановца.

– На овом састанку смо изнели информације везане за пројекте који се раде и који су важни за привреду Горњег Милановца и грађане. Говорили смо о изградњи приступне саобраћајнице, имамо уверења да би завршетак радова могао бити крајем октобра месеца. Завршетак радова на изградњи затвореног базена очекује се крајем априла. Било је речи и о дугорочном снадбевању водом у Горњем Милановцу. Тај пројекат који се ради у Ариљу, код бране „Сврачково“ ће уместо предвиђене четири, бити завршен за шест година. С обзиром да се број становника у граду не повећава, надамо се да ћемо успети то да пребродимо, до момента када ћемо добити дупле капацитете. Када се то догоди, у Горњем Милановцу ће дугорочно бити решен тај проблем. Такође, разговарали смо о изградњи Дворца у Такову, како бисмо на репрезентативан начин приказали династију Обреновића. Већ десет хектара земљишта је откупљено, још два ће бити откупљено до средине лета и ако све буде текло по плану,  приступиће се пројектовању и изградњи Дворца у догледно време. То је јако важно за туризам нашег града. С обзиром на то да Горњи Милановац нема уређено шеталиште, радиће се пројекат изградње стаза за шетање. Ове године очекујемо да почне изградња стаза од некадашње „Идеје“ до моста код стадиона „Таково“ – рекао је председник Привредног савета, Драгољуб Вукадиновић.

dejan kovacevic sns

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић изразио је захвалност свим члановима Привредног савета, са којима има вишегодишњу добру сарадњу:

– Трудили смо се да решимо све проблеме које смо имали у прошлости, на најбржи могући начин. То не бисмо могли да урадимо без велике помоћи од стране државе. Република Србија издваја огромна средства за изградњу Горњег Милановца, неке од капиталних инвестција свакако су приступна саобраћајница ауто-путу „Милош Велики“ која је близу 10км дужине, а вредност инвестиције је око 30.000.000 евра, док ће радови на реконструкцији Опште болнице износити 25.000.000 евра. Дакле, то је 55.000.000 евра издвојених за само два пројекта. Општина поред тога, реализује значајне пројекте из сопствених средстава, као што су изградња затвореног базена и  изградња вртића –  изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Такође, у плану је реализација пројеката комплетног уређења корита реке Деспотовице, којим ће се знатно утицати на безбедност, у случају доласка поплава. Поред тога, изградиће се и пешачке стазе поред реке које ће допринети лепшем и модернијем изгледу града –  закључио је Ковачевић.

Извор: ГМ Пресс