Вести

Општина Горњи Милановац почиње изградњу новог вртића

Општини Горњи Милановац данас је потписан уговор о почетку изградње новог објекта вртића у Невадама, на локацији поред бивше конфекције „Рудник“. Капацитет вртића је 250 места чиме ће се коначно решити проблем листе чекања за упис. У питању је велика капитална инвестиција која се финансира из локалног буџета.

-Вредност уговора је око 420 милиона динара без ПДВ-а, односно 501 милион динара са ПДВ-ом, огроман новац који иде из буџета општине Горњи Милановац, али решавамо питање недостатка места у вртићу. Недостатак места у вртићу био је горући проблем који смо гледали што пре да решимо. Неколико пута сам о томе говорио, очекујући да ће се комплетна процедура брже решити, међутим имали смо жалбе од стране понуђача који су се јавили на Јавну набавку. Процедура је таква да се морају испоштовати сви жалбени рокови. Чекали смо одговор институција из Београда, тако да се све мало одужило, али успели смо пре Нове године то да завршимо. Очекујем у наредних неколико дана да формирамо градилиште и кренемо са радовима како бисмо цео посао могли да завршимо у оном року који сам ја и обећао. Извођач радова на изградњи вртића јесте Компанија „Јадран“ која изводи радове и на изградњи затвореног базена и која се показала као изузетан партнер општини Горњи Милановац. У најскоријем року уследиће завршетак изградње затвореног базена који ће бити на располагању свим Милановчанима, а посебно деци. Стално понављам да ће школска деца имати бесплатне термине и прилику да уз помоћ својих професора физичке културе и запослених у Спортско-рекреативном центру „Бреза“ науче да пливају – рекао је Дејан Ковачевић након потписивања уговора о почетку изградње вртића.

dejan kovacevic sns

Према последњим подацима на упис у вртић у Горњем Милановцу чека 150 малишана. Према речима председника општине, господина Ковачевића, радови на изградњи вртића биће завршени највероватније током септембра или октобра наредне године и тада ће сва деца наше општине имати своје место у вртићу.

Извор: ГМ Пресс