Вести

По 10.000 динара ускоро на рачунима свих запослених у локалној администрацији и установама чији је оснивач Општина Горњи Милановац

Данас је одржана 57. седница Општинског већа. Пред већницима се нашао обиман дневни ред, али имајући у виду тачност и ревност свих известилаца, седница је брзо протекла и усвојене су све тачке дневног реда .

-Општинско веће општине Горњи Милановац, данас је разматрало све програме рада за 2024.годину свих директних и индиректних буџетских корисника. Ово је предуслов да бисмо могли имати још једну седницу Скупштине општине до краја године и да би од првог јануара сва јавна предузећа и установе могли несметано да раде и да троше буџетска средства која су им опредељена усвајањем буџета за 2024.годину - рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

dejan kovacevic sns

Мимо инвестиционих улагања и капиталних инвестиција, највише средстава из општинског буџета следеће године биће издвојено за ПУ „Сунце“.

-Највеће повећање буџета од преко 57 милиона динара има ПУ „Сунце“, највећи део тог износа усмерен је на повећање зарада свих запослених у предшколској установи у висини од 10% које ће уследити од 1.јанура 2024.године. Ми смо добили Закључак Владе о исплати једнократне новчане помоћи свима који раде у локалној администрацији. Tу одлуку смо протумачили тако да сви запослени у општинкој управи и установама чији је оснивач Општина Горњи Милановац, имају права да добију по 10.000 динара, укључујући и ПУ „Сунце„ - додао је Ковачевић.

dejan kovacevic sns

Једна од тачака данашњег заседања односила се на разматрање Одлуке о утврђивању цене воде из система ЈП за водоснабдевање „Рзав“, а реч је о поскупљењу од два динара по кубику које ће овог пута ићи на терет ЈКП „Горњи Милановац“. Поскупљење за сада неће оптеретити рачун крајњих корисника, али се то може очекивати током следеће године, објаснио је Ковачевић

Извор: ГМ Пресс