Вести

Потпредседник СНС-а Милош Вучевић у посети ОО Горњи Милановац

Руководство, али и чланови Српске напредне странке Горњи Милановац имали су велику част да по први пут у просторима странке угосте потпредседника Српске напредне странке господина Милоша Вучевића. Том приликом вођени су исцрпни разговори о свему што странку очекује у наредних 6 месеци, а то је припрема за предстојеће изборе, како републичке, тако и локалне.

Господин Вучевић је посебно апострофирао шта је потребно урадити, исправити и побољшати у страначком раду, али да је, пре свега, услов напретка отворен разговор са грађанима.

Господин Вучевић се осврнуо и на бојкот избора од стране опозиције: ,,Неопходно је да појаснимо нашем чланству колико су неосновани разлози дела опозиције за бојкот избора. Колико су нетачни, лажни аргументи који се износе као основа за бојкот избора, пошто то што износе они који позивају на бојкот избора врло добро знају да нема проблема ни око бирачких спискова, немају проблем ни са изборним законима, јер су их они донели, што се тиче уређивачког колегијума јавног сервиса на то политичке странке не могу да утичу. Ми не можемо да мењамо уређивачке колегијуме, а њихов коначни предлог да добију прелазну владу односно да наши посланици изаберу њихове министре па да нас онда лустрирају после и хапсе и забрањују. То не могу да доживе, наш је одговор да нема никакве прелазне владе, изволите на изборе, кад добијете подршку грађана наставићете да водите ову државу, а победе или Владе без избора нема, јер то суштински нарушава концепт демократије. Ми ћемо се фокусирати на оно што је пред нама као СНС-у, али и причати са људима да боље размеју шта је то што та коалиција око Ђиласа, Јеремића и Обрадовића прича као аррyмент за бојкот избора. Видимо да је део опозиције спреман и данас су били разговори позиционих и опозиционих странака и наши представници су изашли са неколико предлога како би услови били што прихватљивији за све политичке учеснике. Ми немамо никакав проблем да ко год жели да контролише изборе само да се уредно се пријави. Морy да надгледају све од бирачког списка, бирачких одбора до самог изборног процеса, наравно и кампање политичких странака. Драго ми је да сам са пријатељима у Горњем Милановцу, први пут, али свакако не последњи.“

Председник општинског одбора Српске напредне странке у Горњем Милановцу Дејан Ковачевић изразио је велико задовољство посетом господина Вучевића, као и да се нада његовим чешћим посетама, као и да су врата Српске напредне странке широм отворена за све.

„ Добар дан свима, желим да вам се захвалим што сте дошли, да поздравим потпредседника СНС господина Милоша Вучевића, да му пожелим добродошлицу у Горњи Милановац. Ми смо се виђали наравно до сад на много састанака, али ово је први пут да је господин Вучевић присутан на проширеном ОО у Горњем Милановцу и велико ми је задовољство што ћемо у наредних сат и по времена имати прилике да разговарамо са потпредседником странке да укажемо на све оно што ми радимо овде у Горњем Милановцу, да чујемо од нашег потпредседника странке шта су то смернице за будући страначки рад, обзиром да нам предстоје редовни парламентарни и општински избори, тако да ћемо се ми на најбољи морyћи начин припремити, као што смо то радили и до сада. Презентоваћемо шта смо ми то радили до сада у претходне четири године, када смо добили поверење грађана да управљамо општином Горњи Милановац. Наравно наше резултате ћемо предати господину Вучевићу и Извршном одбору да и странка оцени да ли је то довољно добро, како оцењују рад самог ОО и ја се надам да ћемо у неком наредном периоду се чешће виђати овде у Горњем Милановцу, ми смо иначе гостопримљиви и наша врата су свима широм отворена“, рекао је Ковачевић.