Вести

Председник Дејан Ковачевић на конференцији за медије представио листу „Александар Вучић - За нашу децу“ у Горњем Милановцу

Председник Општинског одбора Српске напредне странке и носилац изборне листе „Александар Вучић - За нашу децу“ Дејан Ковачевић на данашњој конференцији за медије представио је грађанима општине Горњи Милановац део кандидата за одборнике у Скупштини општине Горњи Милановац и истакао да се на листи налази 60% нових лица. На листи је присутно 40% жена, 10 лица која су млађа од 30 година и 60% високообразованих. У рекордном року, за мање од 10 сати, грађани су подржали листу са 1579 потписа, што говори да смо најорганизованија и најмасовнија политичка странка. На листи се налази и председник Удружења пензионера Горњег Милановца Милан Васић јер странка посвећује велику  пажњу најстаријим суграђанима, а податак да сви суграђани преко 65 година имају бесплатан градски превоз иде у прилог овој тези.  На листи се налази и Небојша Лазовић, секретар Клуба привредника општине Горњи Милановац.  Српска напредна странка у Горњем Милановцу наставља коалицију са СДПС Расима Љајића, са којом је и у претходном мандату имала одличну сарадњу. Овом приликом, председник Ковачевић осврнуо се на резултате рада у претходне четири године, од 12. маја 2016. године до данас.

 

За инфраструктуру издвојена су велика средства: асфалтирано је 90 путних праваца (275 милиона динара), реконструисано 9 градских улица (142 милона динара), насуто каменим агрегатом 96 км путева, изграђена је петља „Мала вага“ код Норвешке куће (42 милона динара), уређени су водотокови - потоци Бацковац, Јакљево, Парац и Ивички поток (192 милиона динара), санирана су клизишта у Горњој Црнући и Луњевици (10 милиона динара), изграђени мостови у Брђанима и Јабланици (25 милиона динара), за канализацију „Чаир“ издвојено је 20 милона динара, а за водоводе у МЗ Брђани и МЗ Рудник 182 милиона динара.

 

Када је образовање у питању извршена је доградња Анекса ПУ „Сунце“ (19 милона динара), извршена је реконструкција објекта 2 ПУ „Сунце“ (12 милиона динара), реновирање Брусничке школе (9 милона динара), изградња котларнице на гас у ОШ „Свети Сава“ (6 милона динара). Највећа инвестиција у области образовања је реконструкција ОШ „Момчило Настасијевић“ и набавка опреме за централну кухињу (265 милиона динара), коју је обишао председник Републике Србије Александар Вучић.

SNS Gornji Milanovac za nasu decu

У области здравствене заштите извршена је реконструкција простора Хитне помоћи (17 милона динара), коју је такође обишао председник Републике Србије Александар Вучић, реновиране су амбуланте у Бољковцима и Враћевшници (6 милона динара), набављен је 4Д ултразвучни апарат (5 милона динара), привреда наше општине донирала је лапараскопски апарат Општој болници (9 милона динара). Највећа инвестиција у области здравства је реконструкција Опште болнице - I фаза (155 милона динара).

 

У области омладине и спорта извршена је реконструкција Спомен парка „Брдо мира“ (47 милона динара), изградња игралишта у оквиру ПУ „Сунце“ (5 милона динара), реконструкција спортских терена на Бранковом и Нешковића брду (803 хиљаде динара), доградња Анекса спортске хале Бреза за потребе изградње теретане (38 милиона динара), изградња START UP центра (40 милона динара). За четири године за пројектно финансирање спорта издвојено је 112 милона динара и обезбеђени су бесплатни термини за тренинге за све спортске клубове.

 

У области културе извршена је адаптација простора Дома културе (80 милиона динара) који је пред изборе 2016. године отворен без потребне противпожарне опреме и сагласности надлежних институција и остављени су дугови према извођачима. Набављен је 3Д пројектор, покретно платно и остала опрема за Дом културе (9 милона динара), а путем пројеката за културна дешавања издвојено је више од 11 милона динара. Такође, реконструисан је и кров зграде Музеја рудничко-таковског краја (2,4 милона динара).

 

Такође, за пољопривредну производњу у 2020. години, кроз субвенције, опредљено је 55 милона динара и тај буџет се сваке године повећава за 10%. Издвајају се и значајна средства за бесплатан градски превоз ђака, пензионера и посебних категорија становништва, који је поново успостављен у нашем граду.

 

Председник Ковачевић је навео и планове за наредне четири године, где је највећи акценат стављен на област инфраструктуре. Планирана је изградња приступне саобраћајнице ауто-путу (10 милона динара), изградња и комунално опремање нове индустријске зоне у Срчанику на простору од 32 хектара (118 милона динара), изградња водовода у Прањанима, Враћевшници и на Руднику, изградња канализације у ова три места, као и у Такову (400 милиона динара), асфалтирање 100 километара путева, насипање каменим агрегатом 120 километара путева, изградња кружне раскрснице на уласку у град (15 милона динара), изградња нове градске котларнице на биомасу (472 милона динара). Само у 2020. години планирано је асфалтирање 13 градских улица за шта је опредељено 140 милона динара. Наставља се и са улагањима у образовање јер је планирана реконструкција објекта ПУ „Сунце“, реконструкција ОШ „Десанка Максимовић“ и ОШ „Свети Сава“ (750 милона динара), као и енергетска санација Техничке школе „Јован Жујовић“.

SNS Gornji Milanovac za nasu decu

Наставља се реконструкција Опште болнице - II и III (унутрашње уређење, изградња нова два објекта, партерно уређење и набавка опреме) - 1 милијарда и 350 милона динара. Такође, планирана је изградња новог објекта Центра за социјални рад (48 милиона динара).

 

У области омладине и спорта планира се изградња четири игралишта за децу (28 милона динара), изградња затвореног базена у Горњем Милановцу (100 милона динара) уз учешће привреде у суфинансирању, изградња отвореног базена на Руднику (52 милиона динара). План је да се настави и са пројектним финансирањем спортских клубова.

 

Када су области културе и туризма у питању, планира се завршетак радова на реконструкцији и доградњи Дома културе (211 милона динара), изградња реплике Дворца Обреновића у Такову (413 милиона динара), изградња Визиторског центра на Руднику (27 милона динара), као и изградња Музеја „Халијард“ у Прањанима за који је држава определила 17 милиона динара за израду пројектно-техничке документације.

 

Наставља се и са континуираним повећањем субвенција за пољопривреду - 5 милона динара годишње.

 

Како би сви планови били реализовани очекујемо апсолутну подршку листи „Александар Вучић - За нашу децу“ како на републичком нивоу, тако и на локалним изборима јер једино тако можемо да обезбедимо сигуран напредак наше општине. До 2016. године, на прсте једне руке могле су се набројати инвестиције државе у општину Горњи Милановац, а са марљивим радом, визијом и добрим пројектима за побољшање живота свих наших суграђана успели смо да привучемо инвестиције које премашују три годишња општинска буџета.

 

На крају конференције за медије председник Дејан Ковачевић истакао је да је Српској напредној странци најбитније здравље свих грађана тако да странка неће организовати страначке скупове до 1. априла, како би се предупредиле последице ширења корона вируса.

 

У Горњем Милановцу,

11. марта 2020. године.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

ОО СНС ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ