Вести

Председник Ковачевић обишао радове на изградњи нове котларнице на биомасу

Дејан Ковачевић, председник председник ОО СНС ГМ и председник општине обишао је данас радове на изградњи нове котларнице на биомасу и том приликом истакао да општина Горњи Милановац улаже у екологију и заштиту животне средине. Прве топле пробе са котларнице на биомасу према председниковим речима требало би да почну  почетком децембра. 

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

Када смо пре месец дана обилазили градилиште, видели смо да је тек започета изградња топлане. Данас је већ слика другачија, видимо да су скоро све инсталације постављене, информисан сам од приватног партнера да су у складиште у Горњем Милановцу допремљене довољне количине биомасе. Све тече планираном динамиком  како бисмо првог децембра могли да почнемо са топлим пробама, што ће нашим суграђанима који користе даљинско грејање донети додатну сигурност – рекао је Ковачевић.

Председник је подсетио и на предности грејања на биомасу.

dejan kovacevic sns

То ће нам донети много бенефита, превасходно мислим на утицај на животну средину, могућност набављања енергенaта у непосредном окружењу, а оно што је најзначајније -  цена грејања за домаћинства неће расти. Ми ћемо се трудити да направимо неке мере уштеде за домаћинства у складу са нивоом трошкова Јавног комуналног предузећа – истакао је председник општине.

Ковачевић је додао да је ЈКП Горњи Милановац већ набавило потребне количине мазута неопходне за почетак грејне сезоне.