Вести

"Стара пруга" добила потпуно нови изглед

Данас је у Улици Драгише Николића постављен завршни слој асфалта, а том приликом је председник Општине Дејан Ковачевић обишао финалне радове.

- Пре свега желим да се захвалим житељима Улице Драгише Николића на стрпљену, ипак је ово био један велики подухват. Мислим да су мештани јако задовољни јер су преко 50година чекали да се ова улица реконструише. Завршили смо комплетну деоницу до краја ГУП-а, одакле се наставља на локални пут. Драго ми је да смо становницима овог дела града направили адекватну саобраћајницу, а у наредним данима ћемо средити свима улазе у дворишта јер је пут сада мало виши него што је био раније – рекао је  Дејан Ковачевић, председник ОО СНС ГМ и председник општине Горњи Милановац.

dejan kovacevic sns

dejan kovacevic sns

Председник Ковачевић је рекао да се са завршетком радова на овој улици, као и завршетком радова на Улици Вука Караџића остварује план предвиђен за ову годину и истакао да је ова година била рекордна по изградњи инфраструктуре јер је урађено доста локалних, некатегорисаних путева, улица у граду. Oн је подсетио и да је држава урадила неколико значајних путних праваца, превасходно Таково-Прањани, који ће бити завршен у наредних 15 до 20 дана, као и пут од Угриноваца до Шилопаја. Председник се још једном захвалио Влади Републике Србије и председнику Републике Србије који су одвојили додатна средства за инфраструктуру, јер без квалитетних локалних улица нема напретка. 

На овој деоници укупне дужине 882 метра, ширине 6 метара је такође предвиђена и стална саобраћајна сигнализација, како би саобраћај на овој траси био безбеднији.