Вести

Велики дан за здравсто

На основу одлуке Владе Републике Србије у стални радни однос примљени су здравствени радници, сарадници и друга лица која су по уговору о раду или неком другом основу били радно ангажовани током ковид пандемије. Према подацима Министарства здравља највећи број уговора на неодређено додељен је радницима са подручја Моравичког округа. Свечана додела уговора на неодређено време за раднике Дома здравља Горњи Милановац уприличена је данас у Свечаној сали Културног центра.

dejan kovacevic sns

-48 запослених у Дому Здравља Горњи Милановац данас је добило уговоре на неодређено време. Ја сам пресрећан због њих јер су ово заиста заслужили. Током ковида они су дали неизмеран допринос, нису се бојали за своје животе, нису се бојали за своје најближе, срцем су помогли и општини Горњи Милановац и свим нашим грађанима. Такође, ово је велики дан и за здравствену установу која добија новозапослене и чији је циљ да пружи равномерну примарну здравствену заштиту на територији целе општине. Ми смо много тога учинили како би здравствене услуге биле доступније свим грађанима и ове године смо набавили шест аутомобила за Дом здравља. Пре седам година, ми смо Дом здравља затекли у веома лошем стању. Рачун ове установе је био у блокади, 11 лекара годину дана није примало плату, штрајковали су глађу испред општине. Данас, седам година касније Дом здравља има много више опреме, отворили смо неке нове службе, навешћу службу Хитне помоћи као и Саветовалиште за дијабетес, а реновирали смо и амбуланте на сеоском подручју. Поред 30 лекара које смо запослили у неком претходном периоду, данас 48 нових радника не само лекара и медицинских сестара већ и помоћног особља. Ја сам пресрећан што ће здравствени систем у Горњем Милановцу само напредовати у наредном периоду –рекао је Дејан Ковачевић председник општине након доделе уговора радницима Дома здравља.

Александар Чивовић, директор Дома здравља најпре се захвалио Влади Републике Србије што је испоштовала труд и залагање радника који су у најтежем периоду, периоду ковида, радили ризикујући своје животе.

dejan kovacevic sns

- Међу њима су лекари, стоматолози, стоматолошке сестре, доста медицинских сестара али и немедицински кадар без кога ми не можемо своје послове завршити. Хвала и нашем председнику општине, господину Ковачевићу који је са своје позиције учинио све што је било потребно да би ови људи били са нама овде. Радници Дома здравља ће и у будуће дати све од себе у циљу унапређења квалитета рада и пружања услуга примарне здравствене заштите за све грађане Горњег Милановца- између осталог  рекао је Александар Чивовић .

Своје утиске и сећања на ковид амбуланту, најтежи период у здравству изнела је Весна Аврамовић.

-Било је много посла, било нам је много тешко, али изборили смо се. У том периоду не само да смо стекли нова знања већ и нове пријатеље- истакла је Весна.

dejan kovacevic sns

 Милан Пешовић примљен је на радно место возача Дома здравља.

- Изузетно ми је драго што сам добио решење за стално, задовољан сам условима и послом који обављам. Почео сам да радим баш када је проглашена пандемија ковида. Заиста је било тешко, то не може да се опише-рекао је Пешовић.

Међу новозапосленима на неодређено је и Вања Радмилац:

-Радила сам као сестра општег смера у Ковид амбуланти годину и девет месеци. Запослење ми много значи, колектив је диван и радујем се што настављамо сарадњу- додала је Вања.

Поред запослених у Дому здравља уговоре на неодређено је добило и 26 здравствених радника, сарадника и другог особља у Општој болници Горњи Милановац.

Извор: ГМ Пресс